De Kemp

Cultuur en steden in de buurt

De omgeving van Vortum-Mullem is niet alleen interessant vanwege zijn fraaie natuur. Ook is het een ideale uitvalsbasis voor interessante steden en plaatsen.

Nijmegen: Nijmegen is niet alleen de oudste stad van Nederland, maar misschien ook wel de gezelligste. Vanuit Vortum-Mullem bent u binnen vijf minuten op de A73 en in minder dan een half uur in Nijmegen. In deze mooie, Romeins/middeleeuwse stad is een rijk aanbod aan winkels, horeca, voorstellingen en is bijvoorbeeld Museum Het Valkhof uw bezoek meer dan waard.

Kleve (D): In het voormalige kuuroord Kleve, op circa 30 kilometer afstand, vindt u onder andere de Kleefse tuinen. Deze zijn aangelegd in de 17e eeuw door graaf Johann Maurits van Nassau-Siegen (voormalig bewoner van het Mauritshuis in Den Haag). Museum Kurhaus Kleve biedt een bijzonder collectie moderne en hedendaags kunst. Verder vindt u in Kleve nog een mooie dierentuin.

Venlo: Via de A73 is het ruim een half uur rijden naar Venlo. Deze gezellige Limburgse stad leent zich uitstekend voor een dagje winkelen, lekker gastvrij genieten en natuurlijk de nodige cultuur opsnuiven. Bezoekt u eens Museum Van Bommel Van Dam en het Limburgs Museum.

Overloon: Overloon is een toeristisch dorpje, slechts 9 kilometer ten zuiden van Vortum-Mullem. In dit dorp werd in de Tweede Wereldoorlog een zware tankslag uitgevochten. Na de Slag om Arnhem de belangrijkste veldslag uit die periode. Om die reden werd in het dorp het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum gevestigd. Het museum ligt in een fraai, parkachtige omgeving en bevat zowel een binnen- als een buitenmuseum. Binnenkort opent hier de eerste fietsbrug, wereldwijd, die letterlijk dóór een museum gaat!

Naast het Oorlogsmuseum vindt u ook een natuurlijke Buitenspeeltuin, Openluchttheater en Zoo Parc Overloon.