De Kemp

Over De Kemp

In het verleden hadden de bewoners van ons gebied nog nooit van de naam Maasheggen gehoord. Voor de meeste oudere streekbewoners stond het gebied aan beide zijden van de Maas beter bekend onder de naam De Kemp.

De Kemp (ook wel Kamp of camp) komt daarom ook veel voor in namen van weilanden tussen Oeffelt en Boxmeer. Zoals de Meerkamp, Hanenkamp en Weerkamp.

Een kamp is een akker of weiland omgeven door een veekerende afsluiting in de vorm van een haag of houtwal. In het Maasheggengebied werden hiervoor vooral meidoornheggen gebruikt. Deze worden door middel van een speciale techniek gevlochten tot veekeringen.

Met de directe omgeving/context als uitgangspunt werden verschillende ontwerpers gevraagd mee te werken aan de totstandkoming van De Kemp. Allereerst was er Onix NL uit Groningen. Zij werden gevraagd om een woonhuis te ontwerpen op basis van de archetypische vorm van een langgevelboerderij. Zoals er een te vinden is direct naast het huis.

De twee gastenkamers werden ingericht op basis van een idee van ontwerper Jeroen Bijl. Hij liet zich onder meer leiden door de kleur Brabants geel, een okerkleur die veel op kozijnen van Brabanste boerderijen werd gebruikt.

De tuin van Blackbird werd ingericht naar een ontwerp van Oxalis Tuinontwerpen van Jeanne van Rijs.

In de tuin genieten onze gasten van de mooiste ontwerpen van het Nederlandse buitenmerk Weltevree.

De styling van tableware en dergelijke werd verzorgd door Mieke Cuppen.

Grafisch ontwerper Hansje van Halem tekende mee aan de bijzondere huisstijl die gebaseerd is op de vormgeving van het huis. Haar collega Marjolein Rinckes is sinds 2019 verantwoordelijk voor de verder uitwerking.

Realisatie van de website door Cybox internet & communicatie uit Boxmeer.

Ontvang onze nieuwsbrief