De Kemp

Verdiep uw verblijf met een arrangement van de Kemp

De Kemp biedt u een mooi Maasheggen arrangement aan. Hier combineren wij een actief verblijf met heerlijke culinaire verwennerij. En is er tevens gelegenheid de rijke historie en cultuur van de streek te verkennen.

Maasheggen-arrangement
Het unieke Maasheggengebied was geruime tijd Nederlands best bewaarde geheim. Het gebied werd reeds beschreven door Julius Caesar in zijn ‘Bello Gallico’. Sinds 2018 is de Maasheggen het enige UNESCO biosfeergebied in ons land, daarmee is het geheim onthuld en wordt er druk gezocht naar samenwerkingsverbanden. UNESCO biosfeergebieden zijn geen natuurgebieden die de mens met rust moet laten; het gaat juist om het zoeken naar manieren om de mens met de natuur te laten samenleven. Het netwerk van UNESCO telt 660 biosfeergebieden in 120 verschillende landen.

Kom mee vlechten! Combineer een lekker en actief weekend weg met een oud ambacht. Maak kennis met het vlechten en help op die manier een handje mee om dit unieke gebied in stand te houden. Onder leiding van deskundige instructeurs leert u tijdens de workshop over de geschiedenis van de Maasheggen, over vlechtheggen en de unieke natuur in het gebied. Na deze introductie maakt u kennis met dit ambacht door zelf aan de slag te gaan en uw stempel te drukken in de historie. Want aan het eind van de ochtend is er mede door uw toedoen een nieuw stuk Maasheg ontstaan en is uw werk onderdeel van een eeuwenoud gebied van vele kilometers heg. Wij zorgen voor de bijzondere culinaire aankleding en inspirerende locaties om te overnachten.

Hoe werkt het?
U kiest zelf een van de deelnemende verblijfsaccommodaties. Uw gastheer regelt alle praktische zaken. Het arrangement bestaat uit:

  • Twee overnachtingen.

  • Een uitgebreide introductie in de Maasheggen, inclusief wandeling/excursie.

  • Een workshop Maasheggenvlechten door ervaren instructeurs.

  • Een bijzondere Maasheggenlunch, verzorgd door De Meerstoel.

  • Een avontuurlijk Maasheggendiner op zaterdagavond.

  • Op zondag kunt u, indien gewenst, zelf het Land van Cuijk verkennen. U krijgt van ons een informatiepakket over onze mooie streek.

De workshop kent minimaal 4 en maximaal 20 deelnemers. Alle benodigde materialen worden verzorgd door de organisatie. U reist met eigen vervoer. Er is volop gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Wanneer?
1 – 3 november 2019 
15 – 17 november 2019

Informatie?
Het Maasheggen weekendarrangement is een initiatief van:

B&B De Kemp, Vortum-Mullem, www.dekemp-vortum.nl, 0485 785575 of 06 46341395

B&B Perron 22, Vierlingsbeek, www.bnbperron22vierlingsbeek.nl, 0646255163

De Meerstoel, Sambeek, www.meerstoel.nl

Stichting Landschapsbeheer Boxmeer, www.maasheggen.nl

Reserveren is mogelijk bij een van de verblijfsaccommodaties waar uw voorkeur naar uit gaat. 

Wat kost het?
Het Maasheggen weekendarrangement kost € 149,00 per persoon. Inbegrepen zijn twee overnachtingen met ontbijt, workshop heggenvlechten (zaterdagochtend), een lunch, wandeling door historisch Boxmeer en een driegangendiner op zaterdag (exclusief drankjes). Het weekendarrangement is op basis van twee personen. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan Stichting Landschapsbeheer Boxmeer.